Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
buy generic cialis online no prescription
Mnenja o knjig
Manca Košir
Človek je duh zaradi spomina. Varuj se človek, da ne boš pozabil spominjati se!

Tako filozofi o človeku in spominu. A četudi človek ni filozof po poklicu, njegova duša ve, kako pomembno je spominjati se. Iskati korenine svoje družine, iskati lastno podobo v teh koreninah. Iti k izviru, tja, od koder je rod doma.

Jože Lavrič je pri dvajsetih zastavil usodno vprašanje: "Kdo je moj oče?".

Rekli so: "Peppino."

In se je začelo. Hrepenenje po očetovem kraju z razglednice, po vonju in okusu morja, ki je vel od tam. Učenje italijanščine, pisanja in potovanja. Sanjanje in sanjarjenje. Jože Lavrič je po mukah in trpljenju našel svoje korenine. Sicilija ga je sprejala. In on je sprejel samega sebe: Jožeta Lavriča - Cascia.

Odisejada tega potovanja leži med platnicami knjige Korenine sicilijanskega labirinta. Napisane v enem samem dolgem dihu, ki ve, da brez spomina ni človekove identitete. Pretresljiva zaradi iskrenosti in globoke vere. In berljiva prav zato.
 
Nada
Dragi Jože,

Te dni sem prebrala tvojo knjigo, ki je posvečena spominu Na razglednico Castellammare del Golfo, katera ti je kot dobra Gaz pokazala svoj korak na široki poti odkrivanja tvojih korenin, Oz. turistični opis Sicilije, sorodstva in zanimiv pogled na mafijo.

Iskrene čestitke, - vem, da smo Bločani ponosni še na enega sina Lavričeve družine.
 
Zvone
Z veseljem sem prebral tvojo knjigo. Je zelo dobro napisana. Pri branju pa se mi je prikradla misel, ki jo po navadi pripišejo tako izpetim delom. Nalašč ti jo napišem v originalu.

Il canarino in gabia non canta della gioia, ma dela rabia.
 Trinacria - simbol SicilijeKnjiga Korenine sicilijanskega labirinta